Wat is...

wat is microkristallijne cellulose

Microkristallijne cellulose (MCC) is een wit, geurloos poeder dat wordt gemaakt van houtpulp of andere plantaardige vezels. Het wordt gebruikt als een vulstof of verdikkingsmiddel in veel verschillende producten, waaronder farmaceutische medicijnen, voedingssupplementen, cosmetica en voedingsmiddelen.
MCC heeft een aantal unieke eigenschappen die het nuttig maken als ingrediënt. Het is bijvoorbeeld niet giftig, hypoallergeen en heeft een laag gehalte aan zware metalen. Bovendien heeft het een hoog absorptievermogen en kan het veel water opnemen zonder op te lossen.
In de farmaceutische industrie wordt MCC vaak gebruikt als hulpstof bij de productie van tabletten. Het zorgt ervoor dat de actieve ingrediënten gelijkmatig worden verdeeld en helpt bij het vormen van de tabletten. In voedingssupplementen kan MCC worden gebruikt als bindmiddel om de verschillende ingrediënten bij elkaar te houden en de tabletten of capsules hun vorm te geven.
Over het algemeen wordt MCC als veilig beschouwd voor menselijke consumptie en wordt het goed verdragen door het lichaam.

wat is methylsulfonylmethaan

Methylsulfonylmethaan (MSM) is een organische zwavelverbinding die van nature voorkomt in planten, dieren en mensen. Het wordt gewonnen uit dennenbomen en andere planten en kan ook worden geproduceerd door synthese in een laboratorium.
MSM wordt vaak gebruikt als een voedingssupplement vanwege de mogelijke gezondheidsvoordelen. Het wordt bijvoorbeeld vaak gebruikt als een natuurlijk middel tegen ontstekingen en pijn, met name bij aandoeningen van de gewrichten zoals artritis. Het kan ook worden gebruikt om de gezondheid van het haar, de huid en nagels te verbeteren.
MSM kan ook een belangrijke rol spelen bij de vorming van collageen, een eiwit dat belangrijk is voor de gezondheid van de huid, botten, kraakbeen en andere weefsels. Het kan ook helpen om de doorlaatbaarheid van celmembranen te verminderen, waardoor schadelijke stoffen minder snel in de cellen terechtkomen.

Wat is dit? Vink "Onthoud mij" om uw winkelwagen op deze computer te raadplegen, ook als u niet ingelogd bent.