Brandnetel

De brandnetel (Urtica dioica) is voor velen bekend als onkruid en wordt verwijderd uit tuinen en weilanden. En als je ooit de pijnlijke kennismaking met de brandnetel hebt ervaren en een jeukende, rode uitslag op de huid hebt gehad, dan wekt dat weinig sympathie op.

De brandnetel is een van de belangrijkste en meest waardevolle plant uit onze lokale natuur. De plantendelen bevatten een groot aantal waardevolle ingrediënten. Deze omvatten chlorofyl, verschillende flavonoïden, magnesium, calcium, ijzer, fosfor, zwavel, vitamine A en C, kiezelzuur en eiwit. De bladeren bevatten veel kalium en zijn goed voor de vochtbalans en stimuleren de stofwisseling.

De brandnetel heeft een gunstig effect door het hoge gehalte aan enzymen, tannines en heeft een positief effect op de slijmlaag van het maag-darmkanaal van paarden. Samen met het eiwit, verhogen de tannines de weerstand tegen ongunstige bacteriën en schimmels in de darmen. Brandnetel ondersteunt de reinigende werking van de lever en is goed voor de nierfunctie en urinewegen.

Vanwege het hoge silicagehalte, wordt de conditie van de vacht bevorderd. Het heeft ook een positieve invloed op de hoef- en hoorntextuur bij paarden.

De brandnetel werkt bloedzuiverend en stimuleert de gehele stofwisseling.

Wat is dit? Vink "Onthoud mij" om uw winkelwagen op deze computer te raadplegen, ook als u niet ingelogd bent.