Rozenbottel

Rozenbottel – Een waar wonder van de natuur

1. Natuurlijk veel vitamine C
Rozenbottels bevatten twintigmaal meer vitamine C dan een vergelijkbare hoeveelheid citroen en ze staan in de ranglijsten boven de rode paprika, bloemkool, spruiten en de duindoornbes. De rode vruchten zijn een echte oppepper en tijdens het koude jaargetijde perfect om de afweer van je lieveling op natuurlijke wijze te ondersteunen en daarmee de kans op infecties (zoals bijvoorbeeld de onaangename kennelhoest bij honden ) te verminderen.
 

2. Vitamine & mineralen van A tot Zink
Naast vitamine C voorzien Rozenbottels je dier van vitamine A en E, maar ook van het vitamine B-complex en de vitamine K en P.
 De mineralen kalium, koper, zink, mangaan, natrium, calcium, magnesium, ijzer en fosfor zijn ook in aanzienlijke hoeveelheid vertegenwoordigd. De vruchten zijn een echte nutriënten bom en ondersteunen daarmee de doorbloeding van je dier, wat bijvoorbeeld goed is wanneer je paard aan hoefbevangenheid leidt of daar gevoelig voor is.
 

3. Vermindering van gewrichtspijn
De Deense arts en biochemicus Dr. Kay Winther heeft in Rozenbottels galactolipide aangetoond, een stof die bij gewrichtspijn, de bewegelijkheid bevordert en die de pijngevoeligheid reduceert. Rozenbottel helpt daarbij de witte bloedlichaampjes uit het ontstoken gebied af te voeren, waardoor het gewrichtskraakbeen gesteund wordt en de ontsteking afneemt. Meer informatie over artrose vind je in dit Blogartikel.
 

4. Goed bij diabetes
Net als bij de mens leiden ook steeds meer dieren aan diabetes. Studies met mensen hebben aangetoond dat de symptomen van diabetes door rozenbottelpoeder aanzienlijk verminderd kunnen worden. De glucose-waarde stabiliseert zich over de tijd en maaltijden heen. Bij kleinere honden en bepaalde hondenrassen, zoals de retriever, cairn terriër en de springer spaniel, is een verhoogd diabetesrisico aanwezig. Hier kunnen Rozenbottels op natuurlijke wijze uitkomst bieden.
 

5. Glanzende vacht en goed voor de huid
Rozenbottels bevatten een ideale verhouding van de essentiële vetzuren omega-6 en omega-3 en bevorderen zo een glanzende vacht en een gezonde huid.
 

6. Helpt bij darmkrampen en darmparasieten
De vruchten van de rozenstruik bieden verlichting bij maagproblemen. Wanneer ingezet bij maag- en darmziekten helpt de Rozenbottel bij diarree, verstopping, galstenen en urineweginfecties. Het aanwezige pectine werkt urine-afdrijvend, en vermindert de symptomen bij nierziektes. Ook bij een wormbesmetting kan de Rozenbottel op natuurlijke wijze helpen. De harige zaadjes verhinderen de ontwikkeling van wormen en ze helpen de wormen uit te drijven.
 

7. Versterkt de spieren en beschermt tegen celveroudering
Het hoge gehalte aan ascorbinezuur (vitamine C) is bij de synthese van carnitine belangrijk, omdat deze voor de opbouw van spieren nodig is. Aanvullend behoort de Rozenbottel tot de krachtigste antioxidanten van de natuur en biedt bescherming tegen celveroudering.

Wat is dit? Vink "Onthoud mij" om uw winkelwagen op deze computer te raadplegen, ook als u niet ingelogd bent.