Wilde Wortel

De wilde wortel (Daucus Carota) is een algemeen voorkomende plant in de Benelux. De wilde wortel is wel familie van de bekende peentjes, maar lijkt er met zijn witte, vertakte wortel helemaal niet op. 
Al sinds honderden jaren is de wortel bekend vanwege zijn voedzame en medicinale eigenschappen. Deze wortels hebben een zeer interessante voedingswaarde doordat ze rijk zijn aan vitamine, mineralen, natuurlijke suikers en vezels. 

Het hoge gehalte vitamine A en antioxidanten zijn belangrijk voor de gezondheid en de weerstand van de huid. Het zou de huid beschermen tegen verbranden en verouderen. Door het nuttigen van de wortel zouden mensen met acne ook een positief effect ervaren.  
De grote hoeveelheid oplosbare vezels die de wortels bevatten zorgen ervoor dat overtollig vocht in de darmen makkelijk wordt opgenomen. Een wortelsapkuurtje wordt dan ook vaak aangeraden bij diarree. 

Naast alle positieve eigenschappen voor de darmen, huid en ogen, kent men ook wormdrijvende eigenschappen toe bij aarsmaden. De etherische olie in de wortels zorgt eerst voor een prikkelende en daarna voor een verlammende werking bij de wormen. Hoe puurder de wortel, hoe beter de werking zou zijn.  

Wat is dit? Vink "Onthoud mij" om uw winkelwagen op deze computer te raadplegen, ook als u niet ingelogd bent.