Gebitsverzorging

Tip: Too Good To Go producten

Deze producten zijn nog steeds van topkwaliteit, maar hebben bijvoorbeeld een korte houdbaarheidsdatum of gaan uit ons assortiment. Het zou zonde zijn om ze weg te gooien, dus geven we zowel de producten als jou nog een laatste kans.

Voorkom verspilling en profiteer van extra korting!

Deze producten zijn nog steeds van topkwaliteit, maar hebben bijvoorbeeld een korte houdbaarheidsdatum of gaan uit ons assortiment. Het zou zonde zijn om ze weg te gooien, dus geven we zowel de producten als jou nog een laatste kans.

Voorkom verspilling en profiteer van extra korting!

Tonen als Foto-tabel Lijst

6 Producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Het gebit van je hond is erg belangrijk voor zijn algemene gezondheid en welzijn. Net als bij mensen kan een slecht gebit leiden tot allerlei gezondheidsproblemen en ongemakken. Het is daarom belangrijk om goed voor het gebit van je hond te zorgen. In deze tekst zal ik meer vertellen over gebitsproblemen bij honden, gebitsverzorging, supplementen die kunnen helpen, hoe je tandsteen kunt voorkomen en het belang van regelmatige controles bij de dierenarts. Ook zal ik ingaan op de producten van Aniculis die kunnen helpen bij een gezond gebit.

Gebitsproblemen bij honden

Net als bij mensen kunnen honden last hebben van verschillende gebitsproblemen. Hieronder vind je een aantal veelvoorkomende problemen:

Tandplak en tandsteen: Dit ontstaat door ophoping van bacteriën en voedselresten op de tanden en kan leiden tot ontstekingen van het tandvlees en zelfs tot tandverlies.
Ontstoken tandvlees: Dit kan worden veroorzaakt door tandplak en tandsteen, maar ook door andere factoren zoals voeding, stress en ziekten.
Afgebroken tanden of kiezen: Dit kan worden veroorzaakt door bijvoorbeeld kauwen op harde voorwerpen.
Wortelontstekingen: Dit kan worden veroorzaakt door tandbederf, afgebroken tanden of kiezen of trauma aan het gebit.
Het is belangrijk om gebitsproblemen bij je hond op tijd te herkennen en te laten behandelen. Als je hond bijvoorbeeld minder goed eet of veel kwijlt, kan dit een teken zijn van gebitsproblemen.

Gebitsverzorging bij honden

Goede gebitsverzorging is van groot belang voor de gezondheid van je hond. Hieronder vind je een aantal tips om het gebit van je hond gezond te houden:

Poets regelmatig de tanden van je hond: Net als bij mensen is het belangrijk om regelmatig de tanden van je hond te poetsen. Hiermee verwijder je tandplak en voorkom je tandsteen en ontstekingen van het tandvlees. Gebruik hiervoor speciale tandenborstels en tandpasta voor honden.
Geef speciale kauwproducten: Er zijn speciale kauwproducten op de markt die helpen bij het schoonmaken van het gebit. Let er wel op dat je producten kiest die niet te hard zijn, om beschadigingen aan het gebit te voorkomen.
Geef droogvoer: Droogvoer is beter voor het gebit van je hond dan natvoer, omdat het kauwen op brokjes helpt bij het schoonmaken van de tanden.
Geef geen tafelresten: Voedsel dat niet geschikt is voor honden kan leiden tot tandplak en tandsteen.
Geef geen te zoete of te zoute producten: Deze kunnen leiden tot tandbederf.
Zorg voor voldoende drinkwater: Voldoende drinkwater zorgt voor een goede speekselproductie en helpt bij het voorkomen

Naast goede gebitsverzorging, kunnen supplementen ook helpen bij het behoud van een gezond gebit bij je hond. Aniculis biedt verschillende supplementen aan die hierbij kunnen helpen:

Eierschaalpoeder: Dit poeder bevat natuurlijke bronnen van calcium en collageen, die helpen bij het behoud van gezonde tanden en botten.
Denta Vitaal poeder met zeewiermeel, peterselie en pepermuntblaadjes: Dit poeder bevat verschillende natuurlijke ingrediënten die helpen bij het voorkomen van tandplak en tandsteen en bijdragen aan een frisse adem.
Denta vitaal sticks: Deze sticks bevatten naast verschillende natuurlijke ingrediënten ook enzymen die helpen bij het verwijderen van tandplak en tandsteen. Daarnaast dragen de sticks bij aan een frisse adem.
Fingerpads om de tanden te poetsen: Deze pads zijn speciaal ontworpen om gemakkelijk de tanden van je hond te kunnen poetsen. Hiermee kun je tandplak en tandsteen verwijderen en bijdragen aan een gezond gebit.
Het is belangrijk om te weten dat supplementen geen vervanging zijn voor goede gebitsverzorging. Het gebruik van supplementen kan wel een goede aanvulling zijn op de gebitsverzorging van je hond en bijdragen aan een gezond gebit.

Het voorkomen van tandsteen

Het voorkomen van tandsteen is belangrijk om gebitsproblemen bij je hond te voorkomen. Hieronder vind je een aantal tips om tandsteen te voorkomen:

Poets regelmatig de tanden van je hond: Door regelmatig de tanden van je hond te poetsen, voorkom je de opbouw van tandplak en daarmee de vorming van tandsteen.
Geef speciale kauwproducten: Speciale kauwproducten helpen bij het schoonmaken van het gebit en voorkomen de vorming van tandsteen.
Geef droogvoer: Droogvoer is beter voor het gebit van je hond dan natvoer, omdat het kauwen op brokjes helpt bij het schoonmaken van de tanden.
Zorg voor voldoende drinkwater: Voldoende drinkwater zorgt voor een goede speekselproductie en helpt bij het voorkomen van tandsteen.
Laat regelmatig het gebit van je hond controleren bij de dierenarts: De dierenarts kan tandsteen tijdig herkennen en verwijderen voordat het tot gebitsproblemen leidt.
Het belang van regelmatige controles bij de dierenarts

Het is belangrijk om het gebit van je hond regelmatig te laten controleren door de dierenarts. Hiermee kun je gebitsproblemen tijdig herkennen en behandelen. De dierenarts kan bijvoorbeeld tandsteen verwijderen en ontstekingen van het tandvlees behandelen. Daarnaast kan de dierenarts controleren of er andere problemen zijn die kunnen leiden tot gebitsproblemen, zoals ziekten en voedingsproblemen.

Conclusie

Het gebit van je hond is van groot belang voor zijn algemene gezondheid en welzijn. Gebitsproblemen kunnen leiden tot pijn, ontstekingen en andere gezondheidsproblemen. Daarom is het van groot belang om regelmatig het gebit van je hond te verzorgen en te controleren op eventuele gebitsproblemen. Goede gebitsverzorging, het gebruik van supplementen en regelmatige controles bij de dierenarts kunnen bijdragen aan een gezond gebit van je hond.

Aniculis biedt verschillende producten aan die kunnen helpen bij de gebitsverzorging van je hond. Eierschaalpoeder, Denta Vitaal poeder met zeewiermeel, peterselie en pepermuntblaadjes, Denta vitaal sticks en fingerpads om de tanden te poetsen zijn allemaal producten die kunnen helpen bij het voorkomen van tandsteen en bijdragen aan een gezond gebit van je hond.

Zorg ervoor dat je hond regelmatig naar de dierenarts gaat voor controle en behandeling van gebitsproblemen. En vergeet niet: goede gebitsverzorging is essentieel voor een gezond en gelukkig leven van je hond!

Wat is dit? Vink "Onthoud mij" om uw winkelwagen op deze computer te raadplegen, ook als u niet ingelogd bent.