Clicky

Biholk (Bijenkastje) - geel

Door het gebruik van insecticiden is de populatie van Solitaire Bijen de voorbije jaren drastisch afgenomen. Ze worden van nature aangetrokken door spleten en gaten in hout, maar door de aanleg van modernere tuinen en de intensievere landbouw zijn deze steeds moeilijker te vinden. De Bijen zullen dankbaar gebruik maken van deze bijenkast.

De Solitaire Bij is een zeer nuttig insect om in je tuin te hebben. In de categorie van de Bijen is de gewone Honingbij de meest bekende. Er zijn echter nog veel meer soorten Solitaire Bijen. Deze staan volledig zelf in voor hun onderhoud en kijken uit naar een geschikte nestplaats voor nakomelingen.
Solitaire Bijen zullen nooit steken aangezien ze geen kolonie of honingvoorraad hoeven te verdedigen. Vandaar dat het interessant is om Solitaire Bijen naar de tuin aan te trekken om er de bloemen te bestuiven.

Door deze educatieve Solitaire Bijenkast in je tuin te plaatsen of te hangen geef je ze een ideale plaats om te overwinteren of om er te nestelen. Wanneer de nestkast gevonden is, gaat het vrouwtje op zoek naar stuifmeel dat ze in één van de gaatjes, waar ze het nest wenst te maken, bij een brengt.
Bij het stuifmeel legt ze dan een eitje en vervolgens metselt ze het gaatje dicht met een mengsel van modder en speeksel. Zo ontstaat er een kamer waarin het eitje kan groeien tot larve, die zich voedt met het stuifmeel en vervolgens verpopt tot volwassen bij.
Per gaatje worden een aantal van deze kamers gebouwd. Zo overwinteren de poppen veilig en in het voorjaar bijten de verpopte bijen zich een weg naar buiten.

De Bijen die in deze nestkast worden geboren komen ook vaak naar deze kast terug om er zelf ook hun eitjes in onder te brengen en zo begint de cyclus opnieuw en kan je rekenen op een goede bestuiving van je bloemen en planten vanaf het vroege voorjaar.

Gegevens
Levertijd: ca. 1 - 3 werkdagen
Gewicht 0.980000
Kleur(en): geel
Kleur(en): geel
Materiaal: Bamboe, Hout
Garantie: 1 jaar
Afmeting: 160 x 160 x 216mm
Opties Logo plaatje (op aanvraag)
Bevestiging: hangend, op de grond
geschikt voor: Bijen
Schrijf uw eigen review
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak alstublieft een account aan. inloggen of maak een account aan
Door deze educatieve Solitaire Bijenkast in je tuin te plaatsen of te hangen biedt je een ideale plaats om te overwinteren of om er te nestelen voor Solitaire Bijen. Wanneer de nestkast gevonden is, gaat het vrouwtje op zoek naar stuifmeel dat ze in één van de gaatjes waar ze het nest wenst te maken bij een brengt.
Op voorraad
Nog 1 beschikbaar
SKU
WG312
€ 45,50
Prijzen: incl. BTW en exclusief verzendkosten

Wat zeggen onze klanten van ons: