350030-4200

Diatomeeënaarde voor Kippen (4.2 kg)

Op voorraad
€ 23,95
Waardering:
100% of 100
Geschikt voor stal, tuin of huis

 • Tegen bloedluis, veerluis, vlooien en mijten bij Kippen
 • Effectief stofbad voor Kippen
 • Gemakkelijk aan te brengen
 • Zowel voor binnen het hok als buiten het hok
 • Parasieten weren zonder gif
Hou jij ook zo van je kippen, maar hebben ze last van bloedluis, mijten of vlooien? Dan hebben wij de perfecte oplossing voor jou: Diatomeeënaarde van HÜHNER Land! Deze 100% natuurlijke stof zorgt ervoor dat jouw kippen zich weer heerlijk kunnen nestelen zonder last te hebben van vervelende beestjes. In deze 4200g verpakking heb je genoeg voor een lange tijd! Bestel nu en zorg dat jouw kippen optimaal kunnen genieten van hun kippenleven.

Voordelen

 • Zeg maar dag tegen bloedluis!
 • Houd mijten en vlooien uit je kippenhok.
 • 100% natuurlijke bestrijding.
 • Langdurige bescherming voor je kippen.
 • 4200g, genoeg om meerdere malen te gebruiken.
 • Het geheim van gezonde en blije kippen.
 • Snel en gemakkelijk aan te brengen.
 • Geen schadelijke chemicaliën, veilig voor jou en je kippen.

Zeg vaarwel tegen bloedluizen, mijten en vlooien met Diatomeeënaarde van HÜHNER Land

Diataomeeënaarde: jouw oplossing tegen bloedluis en mijten!
Ben jij het zat om steeds opnieuw bloedluizen en mijten bij jouw kippen te moeten bestrijden? Met deze Diatomeeënaarde van HÜHNER Land ben je daar vanaf! Dit product is jouw oplossing tegen deze vervelende parasieten.

Zie je kippen terug in topconditie!
Als kippenhouder is er niets mooiers dan te zien hoe jouw kippen in topconditie zijn. Helaas kan veel ongedierte, zoals bloedluizen en mijten, dit belemmeren. Zij zorgen voor stress, ziektes en irritatie. Door gebruik te maken van deze Diatomeeënaarde zorg je ervoor dat jouw dieren volledig beschermd zijn. En daar profiteer jij als kippenhouder natuurlijk ook van!

Met HÜHNER Land kies je voor kwaliteit en duurzaamheid
Als kippenhouder wil je natuurlijk het beste voor jouw dieren. En daarom kies je voor HÜHNER Land Diatomeeënaarde. Dit product is niet alleen van hoge kwaliteit, maar ook duurzaam. Een verpakking van 4200 gram is genoeg om jouw kippen de komende tijd te beschermen. Zo ben je niet alleen goed bezig voor jouw kippen, maar ook voor het milieu!

Specificaties

 • 4200g verpakking van Diatomeeënaarde
 • Geschikt voor het bestrijden van bloedluizen, mijten en vlooien bij kippen
 • HÜHNER Land merkproduct
 • Gemaakt van natuurlijke materialen
 • Makkelijk aan te brengen op het kippenhok en omgeving
 • Veilig voor de kippen en andere dieren in de omgeving
 • Effectieve bestrijding van parasieten en insecten die de gezondheid van je kippen kunnen beïnvloeden
 • Geschikt voor gebruik in zowel grote als kleine kippenhokken

Veelgestelde vragen

Wat is diatomeeënaarde?

Diatomeeënaarde is een natuurlijk poeder dat gemaakt wordt van fossiele diatomeeën, kleine schelpdieren die miljoenen jaren geleden in zee leefden. Het wordt onder andere gebruikt als natuurlijk middel tegen bloedluis, mijten en vlooien bij kippen. .

Hoe gebruik ik diatomeeënaarde voor mijn kippen?

Strooi de diatomeeënaarde op de plekken waar je kippen slapen en eten. Het is belangrijk om de stof niet in te ademen, dus gebruik bijvoorbeeld een mondkapje en handschoenen tijdens het aanbrengen. Herhaal de behandeling indien nodig, bijvoorbeeld na een regenbui.

Is diatomeeënaarde veilig voor mijn kippen?

Ja, diatomeeënaarde is volledig natuurlijk en veilig voor je kippen. Het kan zelfs helpen om hun verenkleed te versterken door de toegevoegde mineralen. Het is echter wel belangrijk dat je de diatomeeënaarde niet laat opdwarrelen in de lucht, omdat het poeder dan ingeademd kan worden.

Hoe vaak moet ik diatomeeënaarde aanbrengen?

Als preventieve maatregel is het aan te raden om diatomeeënaarde eens per maand of elke twee maanden aan te brengen op de zitstokken en in de nesten van het kippenhok. Als er al sprake is van een plaag, is het aan te raden om het poeder dagelijks aan te brengen totdat de insecten en mijten volledig verdwenen zijn.

Kan ik diatomeeënaarde ook gebruiken voor andere dieren dan kippen?

Ja, diatomeeënaarde kan ook gebruikt worden voor bijvoorbeeld eenden, ganzen of kalkoenen die last hebben van bloedluizen, mijten en vlooien. Het is ook geschikt voor gebruik in de tuin tegen slakken en andere ongewenste insecten.

Perfect voor stal, tuin of huis

Natuurlijke diatomeeënaarde

HÜHNER Land Kieselguhr is een 100% natuurlijk product van Görges Naturpharma. Strooi het regelmatig over de stalvloeren, door het strooisel etc. Dit bindt vocht en zorgt voor een beter stalklimaat.

Zorg voor voldoende ventilatie in ruimtes waar stofvorming kan optreden. Draag goede bescherming voor je luchtwegen en een veiligheidsbril bij het aanbrengen van kiezelgoer.

• Geen aantasting van ei- en vleeskwaliteit
• Puur biologisch kieselguhrpoeder
• Effectief langetermijneffect voor kippen en pluimvee

Natuurlijke diatomeeënaarde - Parasieten weren zonder gif

HÜHNER Land Diatomeeënaarde is een 100% natuurlijk product van Görges Naturpharma.

Diatomeeënaarde, ook wel diatomeeënmeel genoemd, is een natuurlijk product dat wordt gemaakt van de schalen van diatomeeën, een soort van microscopische algen. Het wordt vaak gebruikt als een desinfecterend middel en absorberend materiaal in kippenhokken. Het werkt door de binnenkant van het kippenhok te desinfecteren en ongedierte te verwijderen door de fijne poederachtige structuur van diatomeeënaarde. Het absorberende vermogen helpt om overtollig vocht en geuren op te nemen, waardoor het hok frisser ruikt en een drogere omgeving voor de kippen creëert. Diatomeeënaarde is veilig voor kippen en andere huisdieren en is een milieuvriendelijk alternatief voor chemische desinfectiemiddelen.

Diatomeeënaarde zorgt voor een beter stalklimaat. Poeder de legnesten, stalvloeren en over het strooisel. Doe dit regelmatig. Dit bindt vocht en maakt van je kippen Blije Kippen!

Wat is Diatomeeënaarde?

Diatomeeënaarde is een natuurlijk product dat wordt gemaakt van de schalen van diatomeeën, een soort van microscopische algen. Het wordt vaak gebruikt in kippenhokken als een desinfecterend en absorberend materiaal. Diatomeeënaarde heeft scherpe randjes waar luizen en mijten zich aan open schuren. Diatomeeënaarde is niet schadelijk voor kippen zelf, het bevat zeer veel mineralen die bijdragen aan de algehele gezondheid van de kippen.


Hoe moet je diatomeeënaarde gebruiken?

Er zijn twee manieren waarop diatomeeënaarde kan worden gebruikt: droog of nat. Droog is de meest effectiefste manier.

Droog:
Vul de handige poederfles met de diatomeeënaarde. Knijp (spuit) met de fles in de kieren en naden van het hok.

Je kan ook een stofborstel gebruiken. Dompel dan de borstel flink in de diatomeeënaarde en borstel langs de kieren en naden. Vergeet ook het legnest van de kip niet en de stofbad.

Strooi het regelmatig over de stalvloeren, door het strooisel etc. Dit bindt vocht en zorgt voor een beter stalklimaat.

Belangrijk:
Draag altijd goede bescherming voor je ogen, neus/mond en handen. Draag dus een veiligheidsbril, een mondmasker en handschoenen.

Nat:
Als het nat wordt gebruikt, moet het poeder worden gemengd met water in een verhouding van 1/5 poeder en 4/5 water. Dit mengsel kan dan vervolgens met een kwast of een spuit in de stal worden aangebracht. Wel de fles goed blijven schudden, want het poeder lost niet op. Na het opdrogen is de poeder net zo effectief als wanneer je het droog aanbrengt.

Diatomeeënaarde met gratis poederfles - mijtenstop poeder Diatomeeënaarde met gratis poederfles - mijtenstop poeder

Veiligheid

Tijdens het aanbrengen van diatomeeënaarde is het belangrijk om ademhalingsbescherming en een veiligheidsbril te dragen om stofvorming te vermijden. Bovendien is het belangrijk om voor voldoende ventilatie te zorgen in ruimtes waar stofvorming kan optreden. Als er onvoldoende ventilatie is, is het aan te raden om geschikte adembescherming te dragen.

Toepassing

Het is belangrijk om diatomeeënaarde te gebruiken om gevaarlijke stress te voorkomen van de irritatie en jeuk van luizen en mijten. Als de kip bleke kammen heeft tijdens een luizenplaag, dan is dit een teken van bloedarmoede. Het is dan de hoogste tijd om diatomeeënaarde te gebruiken. Dit product is een effectieve oplossing voor het houden van een schone en gezonde omgeving voor uw kippen.

Waar kan je diatomeeënaarde kopen?

In de onlineshop van Aniculis.nlvind je een geselecteerd aanbod van producten voor blije en gezonde kippen, zoals diatomeeënaarde is een natuurlijke en veilige manier om luizen en mijten onder controle te houden en uw kippen gezond te houden.

Is kieselguhr (kieselgoer) hetzelfde als diatomeeënaarde ?

Kieselguhr en diatomeeënaarde zijn beide gemaakt van de schalen van diatomeeën, een soort van microscopische algen, maar er zijn enkele belangrijke verschillen tussen de twee.

Kieselguhr is een poederachtige stof die wordt gewonnen uit diatomeeën en wordt vaak gebruikt als een filtermateriaal, vooral in de farmaceutische en voedingsmiddelenindustrie. Het wordt ook gebruikt als een drager voor pesticiden en als een bestanddeel van explosieven.

Diatomeeënaarde, ook wel diatomeeënmeel genoemd, is een fijn poederachtig materiaal dat wordt gemaakt van de schalen van diatomeeën. Het wordt vaak gebruikt als een desinfecterend middel en absorberend materiaal in kippenhokken, waar het werkt door de binnenkant van het hok te desinfecteren en ongedierte te verwijderen door de fijne poederachtige structuur van diatomeeënaarde.

Kortom, hoewel kieselguhr en diatomeeënaarde beide gemaakt zijn van diatomeeën, worden ze in verschillende toepassingen gebruikt. Kieselguhr wordt voornamelijk gebruikt in industriële toepassingen, terwijl diatomeeënaarde vaak wordt gebruikt in landbouwtoepassingen. 

Waar kan je diatomeeënaarde nog meer voor gebruiken?

Diatomeeënaarde is ook effectief tegen bedwantsen, vogelmijt, rouwvliegjes, zilvervliesjes, papiervisjes, mijten, vlooien, luizen en mieren.
Hou ook je container frisser door een laagje diatomeeënaarde erin te strooien.

Gegevens
Artikel-Nr.:350030-4200
Levertijdca. 1 - 3 werkdagen
Basisprijs:€ 5.70 / 1 kg
Inhoud4.2 kg
Geschikt voor o.a.:Kippen
Substantie:Poeder
IngrediëntenNatuurlijke diatomeeënaarde (kieselguhr)
ToepassingDroge toepassing:
Regelmatig de nestplaatsen poederen, strooi over de stalvloeren, door het strooisel etc. Dit bindt vocht en zorgt voor een beter stalklimaat.

Vloeibare applicatie:
1/5 poeder grondig mengen met 4/5 water en met een kwast of tuinspuit in de hele stal aanbrengen / inspuiten.
Waarschuwing:OPMERKING:
Ademhalingsbescherming en een veiligheidsbril moeten tijdens het aanbrengen worden gedragen. Voorkom stofvorming. Zorg voor voldoende ventilatie in ruimtes waar stofvorming kan optreden. Draag bij onvoldoende ventilatie geschikte adembescherming.
Schrijf uw eigen review
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak alstublieft een account aan. inloggen of maak een account aan
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen vragen stellen. Log in of Maak een account

Tip: Too Good To Go producten

Deze producten zijn nog steeds van topkwaliteit, maar hebben bijvoorbeeld een korte houdbaarheidsdatum of gaan uit ons assortiment. Het zou zonde zijn om ze weg te gooien, dus geven we zowel de producten als jou nog een laatste kans.

Voorkom verspilling en profiteer van extra korting!

Deze producten zijn nog steeds van topkwaliteit, maar hebben bijvoorbeeld een korte houdbaarheidsdatum of gaan uit ons assortiment. Het zou zonde zijn om ze weg te gooien, dus geven we zowel de producten als jou nog een laatste kans.

Voorkom verspilling en profiteer van extra korting!

Sizing Charts

Women

SizeXSSSMML
EU323436384042
UK468101214
US0246810
Bust79.5cm / 31"82cm / 32"84.5cm / 33"89.5cm / 35"94.5cm / 37"99.5cm / 39"
Waist61.5cm / 24"64cm / 25"66.5cm / 26"71.5cm / 28"76.5cm / 30"81.5cm / 32"
Hip86.5cm / 34"89cm / 35"91.5cm / 36"96.5cm / 38"101.5cm / 40"106.5cm / 42"

Men

SizeXSSMLXLXXL
UK/US343638404244
Neck37cm / 14.5"38cm /15"39.5cm / 15.5"41cm / 16"42cm / 16.5"43cm / 17"
Chest86.5cm / 34"91.5cm / 36"96.5cm / 38"101.5cm / 40"106.5cm / 42"111.5cm / 44"
Waist71.5cm / 28"76.5cm / 30"81.5cm / 32"86.5cm / 34"91.5cm / 36"96.5cm / 38"
Seat90cm / 35.4"95cm / 37.4"100cm / 39.4"105cm / 41.3"110cm / 43.3"115cm / 45.3"
Wat is dit? Vink "Onthoud mij" om uw winkelwagen op deze computer te raadplegen, ook als u niet ingelogd bent.